Direct naar de inhoud.

Hoop voor Verrassend Stadskanaal – Gemeenteraad grijpt in

GemeentehuisSTADSKANAAL – Nog steeds is het niet helemaal gedaan met het evenement Verrassend Stadskanaal. De kans blijft aanwezig dat het toch nog doorgaat in 2014. De lokale politiek heeft hier gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering veel aandacht aanbesteed. Het resultaat hiervan is dat de gemeenteraad wethouder Johan Hamster gisteravond voorstelde om 10.000 euro subsidie aan het evenement te besteden. Dit naast de 15.000 euro subsidie die Go-Sports sowieso krijgt. Wethouder Hamster (CU) beloofde de raad dit met de organisatie ‘Stichting Promotie Stadskanaal’ te gaan bespreken. Voorgaande edities werd er nog 20.000 euro subsidie beschikbaar gesteld aan het evenement.

Eerder nog vond wethouder Hamster het niet meer langer verantwoord subsidie te verlenen aan het twee- jaarlijks Verrassend Stadskanaal feest. De wethouder stelde dat er overal bezuinigd moet worden en dat het dan oneerlijk is om een dergelijk feest wel te subsidiëren. Hij had hierop de totale subsidie stopgezet.

De PvdA-fractie vond gisterenavond echter dat de coalitie veel te grof de totale subsidie in één keer hadden geweigerd. “Dit had ook gefaseerd kunnen gebeuren”, vond PvdA-fractielid Egbert Hofstra. De PvdA kreeg steun van andere fracties met als voorwaarde dat de Stichting Promotie Stadskanaal alle gemaakte kosten achteraf moet verantwoorden. Dat laatste vond vooral de VVD erg belangrijk. Tijdens de openbare raadsvergadering zat ook voorzitter Harm Jan Riksen van Verrassend Stadskanaal op de tribune. Tijdens de pauze gaf hij aan bereid te zijn tot een compromis. Hij waarschuwde echter dat niet alle lasten gedragen kunnen worden door het bedrijfsleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-