Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Storm haalt lokale omroepen RTV Assen en OOG uit de lucht

Antennes OOG (F: radio-tv-nederland.nl)

Antennes OOG (F: radio-tv-nederland.nl)

ASSEN – De lokale radiozender van omroep Assen is uit de lucht. Afgelopen maandag rond half 12 brak de zendmast van Radio Assen in de najaars storm die op dat moment over ons land trok. Door het afbreken van deze zendmast werden alle lopende uitzendingen van de lokale omroep onderbroken. RTV Assen hoopt de uitzendingen zo snel mogelijk weer te kunnen starten. Medewerkers van de omroep stellen na de storm van maandag alles in het werk om de radio uitzendingen weer snel te kunnen starten. De lokale omroep was onlangs nog begonnen met test uitzendingen van een kabelkrant. Ook deze testuitzendingen zijn nu door de zware storm onderbroken. Alle aandacht gaat uit naar het herstellen van de schade. Hoe snel de zendmast weer operationeel zal zijn , is nog onbekend. Radio Assen is inmiddels wel weer te ontvangen via de kabel op 105.5 FM

Groningen
Ook de zendmast van de lokale omroep uit de stad Groningen is gisteren afgebroken in de herfststorm. OOG Radio is hierdoor voorlopig niet meer te beluisteren in de ether via 106.6 FM. De uitzendingen gaan wel gewoon door via de analoge en digitale kabel en op het internet.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.