Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Congres Grenzeloos G(r)unnen

De mogelijke nieuwe gemeenten vanaf 2018

De mogelijke nieuwe gemeenten vanaf 2018

GRONINGEN – Maandag 4 november wordt in de Martinikerk in Groningen het congres Grenzeloos G(r)unnen gehouden, een congres over actief burgerschap, burgerparticipatie en cultuurverandering in het licht van de gemeentelijke herindeling. Het congres wordt georganiseerd door de provincie Groningen, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG). Minister Plasterk is een van de sprekers op het congres en overhandigt het eerste exemplaar van de Handreiking Burgerparticipatie aan commissaris van de Koning Max van den Berg. Tijdens het congres wordt ook het startsein gegeven van de campagne over burgerparticipatie in de provincie Groningen.

Andere sprekers zijn prof. Dr Paul Frissen en Dirk van den Borg. Paul Frissen is bestuursvoorzitter en decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lid Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Dirk van der Borg is burgemeester van de fusiegemeente Molenwaard. Het congres start om 12.00 uur en zal duren tot ongeveer 17.15 uur. Begin december moet er duidelijkheid zijn omtrent de gemeentelijke herindelingen in onze provincie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.