Direct naar de inhoud.

Pieter Smit laat Bellingwedde schieten.

Pieter SmitWINSCHOTEN – Burgemeester Pieter Smit (D66) van de gemeente Oldambt gaat toch niet als waarnemer aan de slag in de gemeente Bellingwedde. Dat heeft Smit zelf  bekend gemaakt nadat hij eerst de commissaris van de Koning Max van den Berg hiervan op de hoogte had gebracht. Hij deed dat tijdens een turbulente raadsvergadering gisterenavond.

Een meerderheid van de raad vindt dat de politieke crisis in Oldambt, na het vertrek van wethouder Polman, het niet kan hebben dat Pieter Smit een duo-baan aangaat. De meeste partijen vinden dat het college te sterk is uitgedund.  Wethouder Polman schreef eergisteren een brief waarin hij stelde dat er geen vertrouwen meer was in zijn persoon en kondigde hierin zijn vertrek aan. Eerder stapte wethouder Rikus Brader ook al op.  Juist nu heeft de gemeente Oldambt dus een sterke leider nodig. Zaken als herindeling, aanpak Winschoter centrum en het bouwen van een nieuw ziekenhuis vragen alle hens aan dek.

Wethouder en loco-burgemeester van Bellingwedde Lea van der Tuin zegt in een éérste reactie verbaasd te zijn over het besluit van Pieter Smit. Lea Van der Tuin spreekt van een lastige situatie. Wie nu waarnemend burgemeester van de gemeente Bellingwedde gaat worden is op dit moment nog onduidelijk.

Burgemeester Triemstra neemt morgen afscheid van zijn gemeente. De naam Leontien Kompier van buurgemeente Vlagtwedde circuleert veelvuldig op twitter. Op zich geen gekke keuze omdat Vlagtwedde had aangegeven te willen herindelen met Bellingwedde.

Eén reactie op “Pieter Smit laat Bellingwedde schieten.”

  1. Terecht. Het werd een te grote broek voor een burgemeester die zich zo weinig heeft geprofileerd tegenover zijn eigen burgers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-