Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CdK van den Berg op zoek naar oplossing Bellingwedde

BellingweddeWEDDE – Commissaris der Koning Max van den Berg heeft gisteren gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Bellingwedde. Dit naar aanleiding van het terugtrekken van beoogd waarnemend burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt. Smit zou, tot duidelijk gaat worden hoe de gemeentelijke herindeling in Groningen zal gaan lopen, de waarnemend burgemeester worden. Door een politieke crisis in de gemeente Oldambt (zie ook hier onze eerdere berichtgeving) heeft hij besloten af te zien van de waarneming.

De situatie in Bellingwedde was al onoverzichtelijk, omdat de colleges van de gemeente Vlagtwedde en Bellingwedde kortgeleden de voorkeur hebben uitgesproken om samen een nieuwe gemeente Westerwolde te gaan vormen. Dit tegen het advies van de herindelingscommissie in. De positie van Smit was daardoor al bijzonder geworden, omdat Oldambt een van de beoogde fusiepartners is. Burgemeester Triemstra van Bellingwedde neemt, zoals de bedoeling was, vandaag afscheid van de gemeente.

De commissaris is nu met grote spoed op zoek naar een geschikte kandidaat die de komende twee jaar wil waarnemen. Op sociale media werd de naam van burgemeester Kompier al veelvuldig genoemd, gezien de fusieplannen. Omdat de provincie niet erg blij was met de fusieplannen van de beide gemeentes en omdat de raadsleden hebben aangegeven graag een fulltime waarnemer te willen, lijkt de kans echter klein dat zij waar gaat nemen in Bellingwedde

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.