Direct naar de inhoud.

Stadskanaalster lichtprimeur wordt landelijk nieuws.

app straatverlichtingSTADSKANAAL – Beleidsmedewerker Henk Ensing van de gemeente Stadskanaal had een tijdje geleden een bijzonder idee: Waarom niet de straatverlichting aansturen met een app op je telefoon! Inmiddels is het idee uitgewerkt en ook al uitgevoerd.

Bewoners van Stadskanaal kunnen binnenkort zelf de verlichting inschakelen door middel van een app op hun telefoon. De straatverlichting krijgt een signaal van de app als je in de buurt bent en gaat dan feller branden. Op het moment dat je weer uit de buurt bent, wordt de verlichting weer gedimd.Zo wordt er alleen verlicht op het moment dat het nodig is (dus als er iemand langs komt) en kan tot 80% bespaard worden op de energiekosten.

Het lijkt een heel simpel idee, maar tot nu toe bleek het nog nergens uitgevoerd. In Stadskanaal is inmiddels een proef geweest met de nieuwe app en het blijkt prima te werken. Binnen een maand zal de app te downloaden zijn en te gebruiken voor inwoners. Landelijk is er veel belangstelling voor het systeem en ook de landelijke media hebben de vinding van Ensing inmiddels weten te vinden.

Bekijk hier het item dat SBS Hart van Nederland gisteravond uitzond:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-