Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal ruziet met rekenkamer.

Stadskanaal logoSTADSKANAAL – Het Dagblad van het Noorden komt vandaag met een groot artikel over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Stadskanaal. De onafhankelijke rekenkamer van de gemeente heeft een onderzoek ingesteld naar het inkoop en aanbestedingsbeleid. De gemeente is verplicht om volgens (soms Europees) vastgelegde regels te werken. De rekenkamer heeft 25 dossiers onderzocht, waarvan volgens de kamer geen enkel dossier klopte. In 8 van de 25 dossiers was niet aan de vereiste aanbestedingsregels voldaan. Het rapport is verder nog niet openbaar gemaakt. Te vaak zouden werkzaamheden onderhands worden gegund aan partijen, en zou geen goede inschatting gemaakt worden van de kosten. De gemeente zou daardoor te veel geld hebben betaald voor de werkzaamheden.

De gemeente Stadskanaal erkent dat er transparanter en efficiënter gewerkt kan worden, maar herkent zich niet in het rapport. Dit ook omdat onderzoek is gedaan naar zaken uit 2010, waarna al het een en ander is aangepast. Het college is het niet eens met de conclusies die in het rapport zijn opgenomen. Zij willen daarom niet inhoudelijk reageren op het rapport. Naar verluid is de voorzitter van de commissie, Henderikus Haan, daar dusdanig kwaad over geworden dat hij donderdag per direct is opgestapt als voorzitter van de rekenkamer. Het ontslagverzoek dat de heer Haan zelf heeft geschreven geeft alleen een andere reden voor zijn vertrek.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.