Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gasselternijveenster school scoort zeer goed bij inspectie

OBS J EmmensGASSELTERNIJVEEN – De OBS J. Emmens in Gasselternijveen heeft onlangs weer de inspectie van de onderwijsinspectie gehad. Elke vier jaar worden scholen door de inspectie aan een onderzoek onderworpen. De rapporten van de scholen zijn openbaar en worden door veel ouders geraadpleegd bij de schoolkeuze voor hun kinderen.

De inspectie was zeer tevreden over de gang van zaken op de school. Ten opzichte van de vorige inspectie in 2009 waren de resultaten behoorlijk verbeterd. Gekeken naar andere scholen in de regio kan zelfs gezegd worden dat de resultaten zeer goed zijn. Scholen worden in de rapporten beoordeeld op een schaal van 4, waarbij 2 en 3 meestal worden gegeven. De J. Emmensschool scoort zelfs op een aantal onderdelen de maximale score van 4, hetgeen vrij uniek is. De inspectie had verder bijna geen verbeterpunten.

Directeur Jantinus Esschendal is dan ook bijzonder trots op het behaalde resultaat, zoals hij in een mail aan alle ouders heeft laten weten. De afgelopen jaren is met het hele team erg enthousiast gewerkt aan verbetering van de resultaten, hetgeen zich nu uitbetaalt. Natuurlijk gaat de school nu niet stilzitten; ze zullen altijd blijven kijken naar eventuele verbeteringen en aanpassingen. Begin december zal de school het nieuwe gebouw in het MFA in Gasselternijveen betrekken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.