Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

René Becker loopt bijna €2200,- bijeen voor KOala project Refaja

KOala BSTADSKANAAL – Zanger René Becker uit Stadskanaal heeft afgelopen vrijdagavond 23 gesponsorde kilometers hardgelopen voor het KOala project van het Refaja ziekenhuis. Hij liep van zijn woonplaats Stadskanaal naar het Noordelijk Muziekfeest in Exloo waar hij optrad. Na zijn optreden kon hij een cheque van €2.197,35 overhandigen aan fysiotherapeut Janet Nieuwenhave, afdelingshoofd kinderafdeling Rian Kuiper en kinderarts Stan Nowak van het Refaja.

Het KOala project richt zich op kinderen met overgewicht in de Kanaalstreek. Onder begeleiding van o.a. een kinderarts en een fysiotherapeut wordt een plan opgesteld om samen met het kind en ouders er voor te zorgen dat binnen twee jaar een gezond voedingspatroon en bewegingsplan is ontstaan. Jonge kinderen kampen steeds vaker met overgewicht, met alle bijkomende gevolgen van dien (bijv. gepest worden, te hoge bloeddruk en stofwisselingsstoornissen).

René Becker ziet in zijn omgeving vaak dat jonge kinderen te kampen hebben met overgewicht. “Dit beperkt kinderen in hun ontwikkeling, ze worden er ongelukkig van en dat grijpt mij aan. Kinderen met overgewicht hebben vaak een laag zelfbeeld. Toen ik hoorde van dit project wilde ik mij daar gelijk voor inzetten. De bedoeling is om deze kinderen weerbaarder te maken en emotioneel stabiel te krijgen met behulp van een vetmeter, intensieve begeleiding, het voeren van gesprekken en het doen van oefeningen. Hierdoor worden ze weer een stuk gelukkiger”, aldus de oud-voetballer, hardloper en zanger.

Vetmeter als stimulans

Het Refaja ziekenhuis is heel blij met het grote sponsorbedrag, waarmee onder meer een geavanceerde vetmeter zal worden aangeschaft. Dit apparaat is voor de behandeling niet noodzakelijk, maar biedt de deelnemende kinderen een extra stimulans om door te gaan met het KOala programma. Het apparaat maakt namelijk bij de deelnemers zichtbaar dat hun vetpercentage zakt. Doordat de kinderen in de lengte groeien en door sporten meer spiermassa krijgen, zal en hoeft hun gewicht niet af te nemen. Dit kan demotiverend werken. Omdat het  apparaat inzichtelijk maakt dat het vetpercentage en de lichaamsomvang wel afneemt, kunnen de kinderen en hun ouders ook aan de cijfertjes zien dat het programma resultaat heeft.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.