Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Etherpiraat krijgt extra boete voor verzet aanhouding

media_xl_1038852BUINERVEEN – Een 47-jarige inwoner van Buinerveen is veroordeeld tot een boete van 370 euro voor verzet bij zijn aanhouding. De man was betrokken bij een illegale radiouitzending. Toen agenten de apparatuur in beslag wilden nemen verzette de man uit Buinerveen zich zo hevig, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken. Volgens de man trad de politie onnodig hard op, maar de rechter in Assen legde dat verweer naast zich neer. Zijn 26-jarige kompaan uit Musselkanaal kreeg een boete van 2500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk voor het illegaal uitzenden.

Onlangs is het Agentschap Telecom (AT) nog overgegaan op het lik op stuk beleid. Bij de opsporing van een etherpiraat wordt er niet meer gewaarschuwd maar meteen een forse boete uitgedeeld.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.