Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV wil graag in gesprek met gemeenten

Werken bijstand

Foto: FNV.nl

STADSKANAAL – Enige tijd geleden heeft de FNV een onderzoek gehouden over hoe gemeenten omgaan met werken in de bijstand. Na het eerste zwartboek “werken in de bijstand” heeft de FNV een vervolgonderzoek gedaan onder de titel “Beter zicht op werken in de bijstand”.

De FNV Lokaal Zuid Oost Groningen heeft gekeken hoe de gemeenten in onze regio daar mee om gaan. Volgens de organisatie is er in Stadskanaal een behoorlijk verschil zit tussen het beleid dat is gemaakt voor mensen die werken voor hun bijstandsuitkering en de praktijk. Veel uitkeringsgerechtigden geven aan dat ze vinden dat er geen goed plan is om hun weer te begeleiden naar betaald werk. In Vlagtwedde, van oudsher een gemeente die al heel vroeg uitkeringsgerechtigden liet werken voor hun uitkering, is het gat nog veel groter. In Borger-Odoorn is geen nader onderzoek gedaan, maar de signalen zijn er dat daar dezelfde klachten zijn.

De FNV wil graag in gesprek met gemeenten om te kijken hoe het beleid in de praktijk beter kan worden vormgegeven. Dit om mensen in de bijstand sneller en beter te laten doorstromen naar betaald werk. Op Woensdag 20 november organiseert de FNV daarom een avond voor leden en niet-leden, waarin in gesprek wordt gegaan met wethouders en vertegenwoordigers van de gemeenten. Ook de nieuwe Participatiewet, waarin onder andere de Sociale Werkvoorziening op de schop wordt genomen, zal aan de orde komen.  De avond zal gehouden worden in het Pagedal in Stadskanaal. Zie ook onze agenda op deze site voor de exacte tijden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.