Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Automobilist krijgt bekeuringen en gedragsmaatregel tijdens controles

POLITIE-AANHOUDINGKOLHAM A7 – Een 27-jarige automobilist uit Hoogezand is vrijdagmiddag op de A7 bij Kolham bekeurd voor snelheidsovertredingen en bumperkleven. Ook is hij aangemeld bij het CBR voor een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG). Meerdere verkeersagenten surveilleerden op de A7 in het kader van het project A7-Veilig. Niet alleen de man uit Hoogezand viel door de mand. De politie schreef naast deze bekeuringen nog zestien andere bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen.

Te snel en te kort op voorligger

Een agent surveilleerde op de A7 in het kader van het project A7-Veilig. De man trok de aandacht van de motoragent, omdat hij vanaf het Julianaplein met een snelheid van 110 km/uur reed, terwijl daar 70 km/uur is toegestaan. Bij de flitspaal ter hoogte van de Kemkensberg remde hij af, maar trapte vervolgens het gaspedaal weer flink in. Hij reed het gehele stuk harder dan de maximum toegestane snelheid. Daarnaast reed hij over een afstand van zeker 10 km op de linker rijbaan, terwijl hij genoeg mogelijheden had om naar de rechter rijbaan in te voegen. Verder was hij bij verschillende voorliggers aan het bumperkleven, gaf hij geen richting aan en voegde plotseling in en uit bij op- en afritten. Bij Kolham werd hij langs de kant van de weg gezet. Hij kreeg twee bekeuringen. Voor overtreding van de maximum toegestane snelheid en bumperkleven. Om gedragsverandering in het verkeer te bevorderen en de twee bekeuringen kracht bij te zetten is hij aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG). Deze maatregel is bedoeld voor bestuurders die zich tijdens één rit meerdere malen schuldig maken aan gevaarlijk rijgedrag in het verkeer. Binnen de bebouwde kom is een overtreding voldoende om een EMG op te leggen. Deelname aan deze cursus is verplicht. Bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Overige controles

Vrijdagmiddag en –avond werd op het traject A7 Nieuweschans tot in de provincie Friesland gecontroleerd met meerdere verkeersagenten. Naast de man uit Hoogezand werden nog eens zestien andere bekeuringen uitgeschreven. Negen personen hielden zich niet aan de maximum snelheid. Een persoon reed over de vluchtstrook, een ander voldeed niet aan een stopteken, twee personen belden niet-handsfree, een droeg geen autogordel en twee kentekenplaten waren niet leesbaar door de lading.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.