Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja zet iPad in voor patiëntenfeedback

refajaSTADSKANAAL – Na een succesvolle proef op één verpleegafdeling, zet het Refaja ziekenhuis binnenkort ziekenhuisbreed iPads in om de respons op de patiëntenenquêtes te verhogen. Op deze manier hoopt het ziekenhuis te horen hoe patiënten hun behandeling en/of verblijf in het ziekenhuis hebben ervaren.

Dagelijks krijgt minimaal één patiënt per verpleegafdeling, bij ontslag uit het ziekenhuis, de iPad uitgereikt. De patiënt kan vervolgens online de ziekenhuisenquête en de enquête van ZorgKaartNederland invullen.

Voor het ziekenhuis zijn patiëntenervaringen een belangrijke bron voor het verbeteren van de zorgprocessen.  Echter, om betrouwbare conclusies uit  patiëntenenquêtes te kunnen halen is  voldoende respons nodig. Uit de gehouden proef blijkt dat het aantal ingevulde enquêtes door participatie van die afdeling alleen al is verviervoudigd. Ook bleek uit de proef dat de iPad als erg gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Vandaar dat is besloten de iPad op alle verpleegafdelingen, maar ook op de polikliniek en de SEH in te zetten.

Naast de inzet van iPads, belt het Transferbureau van het ziekenhuis ook dagelijks een aantal patiënten om naar hun ervaringen te vragen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Refaja zet iPad in voor patiëntenfeedback

  1. Mooiste was dat ieder patiënt met de thuis frond kan skypen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.