Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV ” Werken met Behoud van Uitkering “

FNV-logoSTADSKANAAL – Er gaat veel mis bij de gemeentelijke trajecten om bijstandsgerechtigden naar de arbeidsmarkt te begeleiden. Dat blijkt uit vervolgonderzoek “Beter Zicht op Werken in de Bijstand” van de FNV op het FNV-zwartboek ‘Werken in de bijstand’.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het beleid van de gemeente Stadskanaal niet afwijkt van andere gemeenten. Er lijkt echter wel een groot gat te zitten tussen het beleid en de uitvoeringspraktijk, of hoe het bij bijstandsgerechtigden over komt. De gemeente Vlagtwedde doet er nog een schepje bovenop. In deze gemeente is het gat tussen beleid en uitvoeringspraktijk wel heel groot! In de gemeente Borger-Odoorn is er geen vervolgonderzoek gedaan, maar ook uit deze gemeente komen signalen dat er een groot gat zit tussen beleid en de uitvoeringspraktijk.

Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV, vindt het tijd om met deze gemeenten in gesprek te gaan. ‘Laat deze gemeenten het debat met ons en de bijstandsgerechtigden maar eens aangaan. De FNV wil dat zoveel mogelijk mensen betaalde arbeid verrichten. Initiatieven die dit stimuleren juichen we toe. Maar de praktijk en het papieren beleid wijken fors van elkaar af. Trajecten zonder loon, waar productie geleverd wordt zonder dat er sprake is van een leertraject, moeten stoppen. Gewoon goed werk hoort beloond te worden’, stelt Kuin.

FNV Lokaal Zuid Oost Groningen wil graag in gesprek met deze gemeenten over de Wet Werk en Bijstand en hoe deze gemeenten aankijken tegen de komende Participatiewet. Daarom heeft FNV Lokaal Zuid Oost Groningen een avond georganiseerd, waarbij de FNV in gesprek gaat met de betreffende wethouders of vertegenwoordigers van deze gemeenten. Leden en niet-leden zijn deze avond van harte welkom. Zij kunnen vragen stellen over werken met behoud van uitkering en wat zij mogen verwachten van de komende Participatiewet. Tevens zal het vervolgonderzoek “Beter Zicht op Werken in de Bijstand” van de FNV op het FNV-zwartboek ‘Werken in de bijstand’, worden gepresenteerd aan de betreffende gemeenten en andere belangstellenden.

Deze avond wordt gehouden op:
Woensdag 20 november 2013 Vergadercentrum “Pagedal” Hoveniersweg 1 te Stadskanaal
Zaal open om: 19:30 uur 19:00 uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “FNV ” Werken met Behoud van Uitkering “

  1. Het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM) is hier duidelijk over in artikel 4, 2e lid: “Niemand mag gedwongen worden dwangarbeid of verplichte arbeid te verrichten.” Nederland heeft dit verdrag ondertekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.