Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ouders willen graag fusieschool in dorp Bellingwolde

Westerschool

Westerschool

BELLINGWOLDE – In het dorp Bellingwolde zijn nu nog drie basisscholen met voldoende leerlingen maar de krimp komt op hen af. Het gaat om de Oosterschool, de Westerschool en de Wegwijzer. Ouders, die in de drie medezeggenschapsraden van de scholen zitten, hebben daarom gisteren de koppen bij elkaar gestoken tijdens een discussieavond. De ouders willen voorkomen dat de drie basisscholen door krimp in de problemen komen en streven naar een grote fusieschool. Om dat te bereiken willen ze overleggen met onder meer de gemeente Bellingwedde.

Harrie van der Weerd, directeur van de Westerschool, juicht het initiatief van de ouders toe. “Op den duur krijgen alle scholen last van de krimp, we kunnen daar beter nu al op in spelen door één sterke school in ons dorp te plaatsen.”

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.