Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buurtbewoners Borger planten dertig nieuwe bomen

Poolse Bevrijderslaan (f: Streetview)

Poolse Bevrijderslaan (f: Streetview)

BORGER – Bewoners van de Standvoetbeker en een deel van de Poolse Bevrijderslaan planten zaterdag nieuwe boompjes als vervanging voor de eerder gekapte sierperen. Eind augustus namen bewoners van de Standvoetbeker en de Poolse Bevrijderslaan zelf het initiatief tot het kappen van dertig sierperenboompjes. De boompjes bezorgden de buurt veel overlast. In overleg met de gemeente gingen de bewoners gezamenlijk aan de slag, terwijl de gemeente garant stond voor het leveren van het benodigde materiaal en de afvoer van de boompjes. Dit alles in het kader van ‘Schoon, Heel en Veilig’, een vorm van burgerparticipatie die initiatieven vanuit de bevolking stimuleert.

Nu het plantseizoen is aangebroken kunnen de bewoners andermaal aan de slag. Morgen (16 november) vinden dertig inlandse esdoorns hun plaats op de vrijgevallen plekken. Om 8.00 uur gaan de bewoners van start in aanwezigheid van wethouder Wil Luchjenbroers. De gemeente verricht ook nu weer hand- en spandiensten en zorgt voor het benodigde materiaal zoals boompalen en compost.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.