Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Excursie Statenleden groot succes

statenleden-48WESTERLEE – Op 13 november gingen de leden van de commissie Welzijn, Cultuur, Wonen en Leefbaarheid met Groninger Dorpen op excursie naar de dorpen Meeden en Westerlee. Groninger Dorpen organiseerde de bustocht om te laten zien wat dorpen in huis hebben en wat de vereniging voor de dorpen kan betekenen. In de loop van de ochtend kwamen er tal van projecten aan bod waarbij het duidelijk werd wat door middel van vrijwilligerswerk voor elkaar te krijgen is. De Statenleden reageerden enthousiast.

In Meeden wordt bijvoorbeeld zwembad De Kolck volledig door het dorp geëxploiteerd en dat voor de helft van de kosten die de gemeente er eerder aan besteedde. Vorig jaar nog werd het zwembad met sluiting bedreigd. Ook bestaan er plannen voor een grondige renovatie van het dorpshuis. Het dorp rekent bij deze projecten op steun van de gemeente en wacht de besluitvorming hierover in spanning af.

Vervolgens reed de bus verder naar Westerlee. Daar worden plannen gemaakt om van het kerkelijke verenigingsgebouw een dorpshuis te maken. Daarnaast organiseert de groencommissie natuurwerkdagen waarmee zij een deel van het onderhoud van het bosgebied “De Garst” voor haar rekening neemt. Door dit bos wordt ook de belevingsroute ‘Slag bij Heiligerlee’ aangelegd. Er werd ter plekke een demonstratie met de ‘knetterbiele’ gegeven door twee vrijwilligers. Tevens is een door de jeugd zelfbedachte speelplek in de maak en bestaan er plannen voor een nieuwe jeugdsoos.

Elk dorp heeft zijn eigen aanpak: in Meeden gebeurt bijna alles onder regie van de dorpsraad, in Westerlee opereren de verenigingen in goede harmonie naast elkaar. De passie van de vrijwilligers is er niet minder om. Wel gaven beide dorpen aan dat besluiten van de overheid niet zelden haaks op het begrip burgerparticipatie staan.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.