Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote brand in Wokky Wokky Musselkanaal

IMG-20131117-WA0002MUSSELKANAAL – Omstreeks 10 voor 9 vanavond kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand in een bovenwoning in Musselkanaal. Het blijkt te gaan om het Wokrestaurant Wokky Wokky in Musselkanaal. Binnen 10 minuten worden diverse korpsen uit de regio gealarmeerd omdat wordt opgeschaald naar Grote Brand. De brandweer heeft zojuist gemeld dat alle bezoekers van het restaurant uit het pand zijn, alsmede de bewoners van de bovenwoning. Volgens de brandweer was het gezellig druk in het restaurant, en waren in de bovenwoning geen mensen aanwezig toen de brand uitbrak. De hoogwerker van Emmen en het korps van Ter Apel zijn ook opgeroepen en inmiddels gearriveerd. Onze verslaggevers zijn inmiddels aanwezig; zodra zij de eerste foto’s en nadere berichten hebben zullen we dit bericht aanvullen.

UPDATE 22.17: De eerste foto’s komen binnen, zie hieronder. De Brandweer geeft op Twitter aan meer afstand te nemen in verband met gasflessen die in het pand aanwezig zijn.

UPDATE 22.49: Extra foto’s toegevoegd. Aanwezigen horen diverse harde knallen uit het pand komen. kunnen glasflessen zijn, maar ook houten vloeren die losspringen of flessen die uit elkaar spatten. De Brandweer meldt net op Twitter dat de woning en het restaurant als volledig verloren moeten worden beschouwd. Toeschouwers geven aan dat de brand alleen maar groter wordt, ondanks de bluspogingen.

Update 23.33: De Brandweer heeft inmiddels aangegeven de brand niet meer te blussen. Aangezien het pand niet meer te redden is, is besloten om het gecontroleerd uit te laten branden. Blussen zal dan alleen maar vertragend werken. Hiermee stoppen we onze berichtgeving voor nu; mochten er nog nieuwe foto’s binnenkomen (bijvoorbeeld morgen), dan zullen we die alsnog aanvullen.

Update 00.25: Momenteel wordt aangegeven dat de brandweer nog enkele uren bezig zal zijn met het bestrijden van de brand. Wel is inmiddels het sein ‘Brand Meester’ gegeven.

Update 07.46: De brandweer is opnieuw opgeroepen om na te blussen. Er is niks meer van het pand over.

Update 14.53: De brandweer is weer opgeroepen om na te blussen nadat er opnieuw veel rook ontwikkeling was bij het afgebrande pand.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

4 Reacties op “Grote brand in Wokky Wokky Musselkanaal

 1. Kurt Jan Wiltenburg

  Wat een vreselijk nieuws! Wij waren van de zomer op vakantie in Exloo en toen zijn we hier gaan eten. Het was heel gezellig en het eten was prima voor een hele schappelijke prijs.

  Heel veel sterkte bij de eventuele wederopbouw!!

  Met vriendelijke groet,

  familie Wiltenburg uit Maasland (Zuid-Holland)

 2. weet iemand nou al wat de oorzaak zou kunnen zijn
  van die brand??

 3. Liny & Bert, Bourtange

  Wij hebben een paar vragen :

  Gaan jullie wel weer open ?
  Op dezelfde plaats ?

  We missen ons vast wok adres !

 4. Bezorgde klant

  Gaan jullie weer open?
  En zo ja, wanneer?
  We horen er helaas niets over. Wij waren altijd erg tevreden over het eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.