Direct naar de inhoud.

Drie inbraakverdachten aangehouden in Stadskanaal

  • door:
  • op:

politieStadskanaal – In Stadskanaal zijn zaterdagmiddag drie jongemannen aangehouden omdat zij verdacht worden van inbraak in een woning aan de Gentiaanstraat.

De 33-jarige bewoner werd zaterdagmiddag onaangenaam verrast toen er ineens een onbekende jongeman in zijn woning stond. Toen de jongeman de bewoner zag rende hij er samen met twee andere mannen vandoor. Het bleek dat er was ingebroken in de woning. Er waren onder andere sieraden weggenomen. Gewaarschuwde agenten troffen even later op de Frankrijklaan in Stadskanaal een auto aan met daarin drie verdachten die voldeden aan het signalement van de inbrekers. De drie, een 18-jarige jongen uit Gasselternijveen, een 20-jarige man uit Drouwenermond en een 22-jarige man uit Nieuw Buinen werden aangehouden op verdenking van inbraak. De politie doet onderzoek, onder andere of er een verband is met de andere inbraken in Stadskanaal. De afgelopen tijd zijn er diverse auto- en woninginbraken geweest.

In verband met deze aanhouding heeft de politie gistermiddag een burgernet-bericht uitgegeven waarin gevraagd werd om uit te kijken naar de daders.

Update 19-11-2013: De politie meldt dat de aangehouden mannen inmiddels weer zijn vrijgelaten. het onderzoek naar de inbraak en de daders gaat ondertussen verder.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal