Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja viert 45-jarig bestaan

Foto: Hans de Jong; @msktje

Foto: Hans de Jong; @msktje

STADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal viert deze week het 45-jarig bestaan. Al in de jaren 40 van de vorige eeuw wilden enkele mensen uit de omgeving van Stadskanaal en Nieuwe Pekela graag een ziekenhuis opzetten in Oost-Groningen. In 1953 werd de stichting daartoe opgericht, maar door onenigheid tussen de toenmalige gemeenten Onstwedde en Wildervank duurde het nog tot 1966 voordat de eerste steen gelegd werd. In 1968 was het uiteindelijk zo ver: Het Refaja Ziekenhuis opende zijn deuren.

Deze week is dat dus exact 45 jaar geleden, en dat moet natuurlijk gevierd worden. De patiënten hebben dat vanmorgen al gemerkt, met een verwenmoment. Morgen is er live muziek in de polikliniek, is de koffie en thee daar gratis en wordt het menu voor de patiënten wat luxer dan normaal.

Op 21 november vindt een publiekslezing over darmproblematiek plaats in het Geert Teis theater in Stadskanaal. De feestweek wordt afgesloten met twee keer een revue voor de (oud)medewerkers door De Hospitales, de eigen revuegroep van het ziekenhuis, in een uitverkocht Geert Teis.

Een voorproefje van de revue kunt u hieronder bekijken:

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.