Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

AVEBE maakt zonder landbouwsubsidie toch winst

Aardappelen

Aardappelen

VEENDAM – Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft afgelopen jaar een winst geboekt van ruim 11 miljoen euro. Dat is 21 miljoen minder dan het vorige boekjaar. Dat de winst lager uitvalt, komt deels omdat dit jaar voor het eerst de veertien miljoen euro aan Europese landbouwsubsidie is weggevallen. Dus voor het eerst helemaal op eigen kracht. Bovendien kregen de boeren in totaal ook nog eens twintig miljoen euro meer voor hun aardappelen. Er is minder zetmeel verkocht dan verwacht werd, maar dankzij de gunstige zetmeelprijs bleef de winst toch op peil. De directie van AVEBE is zeer tevreden over de winstcijfers, en wil de ledenraad in december voorstellen om voor ruim 4 miljoen euro nabetalingen aan leden te doen, en geld terug te storten voor de laatste certificaten die leden hebben.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.