Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boter kaas en eieren

Match

Match

COLUMN Bert Jan Brinkman – Slochteren wil wel fuseren met Menterwolde, Veendam en Hoogzand-Sappemeer maar niet met Oldambt. Volgens Slochteren (zo werd vanmiddag bekend gemaakt) heeft een nieuwe gemeente die zich op de Stad Groningen richt, meer draagvlak onder de inwoners.

Gisteren nog zei Hoogezand-Sappemeer voor een fusie te zijn met onder meer Oldambt en Slochteren, maar dan zonder Veendam. Het ging hierbij om de A7-variant. De liefde was beiderzijds want de gemeente Oldambt zag dat ook wel zitten. Maar nu is dan toch de gemeente Slochteren tegen en gaat de match niet door.

Een eventuele nieuwe gemeente samen met Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. De N33 -variant, dat is wat het college van burgemeester en wethouders van Veendam graag zou willen. Maar helaas, ook hier is er geen match gezien de voorkeur van Hoogezand-Sappemeer. Veendam laat echter ook weten een eventuele beslissing te moeten fuseren met Stadskanaal niet te zullen blokkeren.

Kijk vrienden van het boter kaas en eieren spel. Dan hebben we toch nog een troef tot het allerlaatste bewaard. Nog niet alle herindelingsvarianten zijn besproken. Wat nog rest is de Semslinie variant. Juist voor de gemeenten die maar niet willen matchen. Allemaal langs de goeie ouwe Kielsterachterweg, de N385-variant. Want het zou maar zo kunnen: ‘Hoogezand-Sappermeer, Veendam en Stadskanaal’. Een kaarsrechte frisse supergemeente langs de grens met Drenthe. De semslinie is er al sinds 1615. Mooie naam overigens, maar dat terzijde..

Brinkieman 😉

Bert-Jan Brinkman is redacteur van RTV Stadskanaal en schrijft de columns op persoonlijke titel

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.