Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eerste nacht met grootschalige landelijke strooiacties

strooi-wagenZEIST – In driekwart van land gestrooid, aan de grond plaatselijk matige vorst

Afgelopen nacht is er in grote delen van het land gestrooid volgens de meteorologen van weeronline.nl. Onder een heldere hemel koelde het plaatselijk flink af en dook de wegdektemperatuur onder nul. Doordat er veel vocht aanwezig was als gevolg van de regen van gisteren, condensatie en aanvoer van vocht van zee was strooien op veel plaatsen noodzakelijk.

Op de meeste plaatsen in het binnenland is het krabben geblazen. Plaatselijk kan er een flinke laag ijs op de voorruiten zijn aangevroren. Vanochtend kan het op lokale wegen en op op- en afritten plaatselijk glad zijn. Op hoofdwegen is gestrooid waar nodig. Boven de lijn Goeree-Overflakkee/Nijmegen is voor het eerst grootschalig gestrooid.

Koude nacht

De eerste grootschalige strooinacht kondigt de overgang naar een licht winters weertype aan. Vannacht koelde het flink af. In Herwijnen en op de Veluwe vroor het voor het eerst flink met -2,8. Aan de grond werd het in Twente zelfs -5,5.

Tijdelijke witte wereld

Na een droge ochtend gaat het van het westen uit regenen. Tegen de avond kan de regen plaatselijk overgaan in natte sneeuw. Of de natte sneeuw even blijft liggen is afhankelijk van de hoeveelheid die er valt. Met name de Limburgse heuvels en de Veluwe maken kans op een tijdelijke witte wereld.

Eerste vorst op 11 november

In de nacht naar 11 november vroor het voor het eerst dit herfstseizoen. Toen werd het in het Gelderse Deelen -1,4 graden. Dat was zo’n twee weken later dan vorig jaar toen het al op 26 oktober tot een vriesnacht kwam.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.