Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stijging WW-uitkeringen in Groningen 25,2%

mediaGRONINGEN – Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in Groningen eind oktober 2013 uitkomt op 13.953. Een jaar eerder waren dat er 11.142. Het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen twaalf maanden gestegen met 25,2 procent. De afgelopen maand kent een stijging met 1,6 procent.

Het aantal WW-uitkeringen komt in Nederland eind oktober uit op 408.201. Een jaar eerder waren dat er 309.872. Het aantal WW-uitkeringen in Nederland is daarmee op jaarbasis met 31,7 procent gestegen. In de afgelopen maand is het aantal WW-uitkeringen landelijk met 2,0 procent gestegen.

Noordelijke provincies
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in het afgelopen jaar met 25,2 procent gestegen. Ten opzichte van vorige maand is er in de provincie Groningen sprake van een stijging met 1,6 procent. In de provincie Friesland steeg het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar met 28,1 procent tot 17.780. Ten opzichte van de vorige maand is het aantal WW-uitkeringen daar gestegen met 1,8 procent. De provincie Drenthe komt uit op 12.243 WW-uitkeringen; 27,5 procent hoger dan vorig jaar. In Drenthe was er de afgelopen maand sprake van een stijging met 1,2 procent.

Banenverlies in zorg en welzijn
Een stijging van de WW in het najaar is in Noord-Nederland niet ongebruikelijk. De stijging van de WW in oktober in Groningen komt deels tot stand doordat veel tijdelijk en seizoensgebonden werk in landbouw en horeca afliep. De grootste stijging in de WW in Groningen komt echter uit de sector Zorg en Welzijn. De afgelopen maanden verloor vooral verzorgend personeel in jeugdzorg, thuiszorg, kinderopvang en welzijn zijn baan. Tegenover de stijging in landbouw, horeca en zorg staat een daling van de WW in het onderwijs. Een deel van de leraren die in juli en augustus werden ontslagen, is nu weer aan het werk.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.