Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Werkstraf voor hennepkwekerij in Buinen

hennepASSEN – Een 27-jarige man uit Zwolle is door de rechter in Assen veroordeeld tot een werkstraf van honderdtachtig uur, waarvan zestig voorwaardelijk, voor bezit van een hennepkwekerij in zijn voormalige huurwoning in Buinen.

Omdat de rechter denkt dat de man één keer heeft kunnen oogsten, moet hij ook ruim 40.000 euro betalen aan de staat. Voor het illegaal aftappen van de stroom voor de kwekerij moet de man bovendien nog ruim 3.000 euro schadevergoeding betalen aan energieleverancier Enexis.

De kwekerij in Buinen werd op 28 april vorig jaar ontdekt na een tip uit de buurt. Binnen bleken drie kamers te zijn omgebouwd tot kwekerij en was ook een kas voor stekjes. In totaal stonden er 546 hennepplanten en 516 stekjes in de woning.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.