Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hier woont Sinterklaas in Stadskanaal

STADSKANAAL – Aanstaande zaterdag is het weer zo ver: De Sint arriveert met zijn gevolg weer in Stadskanaal. Zoals in een eerder bericht al aangegeven zal hij zaterdag rond 12.45 uur aankomen met de trein op het STAR station, om daar omstreeks 13.45 uur op de boot te stappen naar het centrum. Bij Santing stapt hij over in de auto om om ongeveer kwart voor drie aan te komen op het raadhuisplein, waar de goedheiligman onthaald zal worden door burgemeester Galama. Op en rond het plein zullen allerlei activiteiten voor de jeugd zijn. RTV Stadskanaal heeft speciaal met de goedheiligman geregeld dat zijn Radiopiet live verslag gaat doen van de intocht tijdens onze programma’s.

Maar: Als Sinterklaas in Stadskanaal is, waar woont hij dan??? In het Sinterklaashuis, natuurlijk! Dat zit dit jaar aan de Korte Hemenweg, tussen Snackbar Charlie en Zuzz&Zo op de hoek. De woonkamer is al helemaal ingericht, net als het naaiatelier waar de pieten de mantel en hun eigen pietenpakken kunnen verstellen of maken. Ook is er een Pietenspeelkamer.

In het Sinterklaashuis zal woensdagmiddag 27 november het Pietenfestijn worden gehouden. Kinderen kunnen meespelen, zingen, en dansen met allemaal pieten. Op zaterdag 30 november zullen de Sint en zijn pieten er ook aanwezig zijn. Je kunt dan met de Sint op de foto, als je dat wilt. Genoeg te beleven, dus. Loop vooral eens langs bij het huis van Sinterklaas; en kinderen zijn beide dagen natuurlijk van harte welkom!

Benieuwd naar het Sinterklaashuis?? Kijk hieronder naar de foto’s.

Foto’s: Johan Orsel en Facebookpagina Sinterklaashuis

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.