Direct naar de inhoud.

Laagfrequent geluid windmolens schadelijk volgens Platform Storm

  • door:
  • op:
Janet Holtkamp
Janet Holtkamp

NIEUW BUINEN – Binnen vier maanden kunnen er al lichamelijke afwijken ontstaan door het niet-hoorbare geluid van windmolens. Duizenden inwoners in de Kanaalstreek lopen dan een groot gezondheidsrisico, dat is de conclusie getrokken door de Spaanse professor Mariana Alves-Pereira. Het laagfrequente geluid van windturbines zou de cellen aantasten, waardoor mensen klachten kunnen krijgen.

Janet Holtkamp is woordvoerder namens Stichting Platform Storm, de organisatie die tegen de plaatsing is van de windmolens in de Drentse Monden. Holtkamp liet afgelopen week aan Mariana Alves-Pereira zien waar deze windmolens geplaatst zullen worden. De windturbines die vlak langs de grens met de provincie Groningen komen produceren een zogeheten laagfrequente geluidsbron (niet hoorbaar geluid) dat zich zowel ondergronds als bovengronds verplaatst tot in de kernen van Stadskanaal en Musselkanaal. Dit zou leiden tot ondermeer aantasting van de cellen en slapeloosheid, aldus de Spaanse professor.

Onderzoek na deze (schadelijke) effecten van laagfrequentgeluid, gehouden in de USA, wordt volgens Janet Holtkamp onvoldoende serieus genomen door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hierdoor wordt dit rapport niet meegenomen in het gezondheidsonderzoek. “Verbijsterend” volgens Janet Holkamp..

Bert Jan Brinkman in gesprek met Janet Holtkamp (Platform Storm):



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal