Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tysger Boelens wint Kees Stip dictee

Kees Stip dictee 2013TER APEL – Op woensdag 27 november streden 30 deelnemers in 4 verschillende teams om de felbegeerde Kees Stip pen, tijdens het negende Kees Stip dictee in Bibliotheek Ter Apel. Tysger Boelens, leerling van RSG Ter Apel, werd met 5 fouten de winnaar. 

De heer Stip

Het dictee werd dit jaar geschreven door beeldend kunstenaar en oud docent Nederlands Manuel Claasen. Omdat 2013 het Kees Stipjaar is, ging het dictee geheel over deze bekende dichter. Met woorden als ‘ludieke linguïstische versificaties’, ‘zoölogische fantasieën’ en ‘miraculeuze mathematische breinaccessoires’ werd Stip en zijn leven beschreven.

Teamcompetitie

Prominenten uit de gemeente Stadskanaal, prominenten uit de gemeente Vlagtwedde, leerlingen van het Ubbo Emmius uit Stadskanaal en leerlingen van RSG Ter Apel gingen de strijd met elkaar aan. Na een pauze waarin de deelnemers konden bijkomen onder het genot van een hapje, een drankje en een muzikaal intermezzo van fluitisten van de muziekschool Zuid-Groningen, werden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

Winnaars

In de teamcompetitie bleken de beide prominententeams te sterk voor de scholenteams. Met een gemiddelde van 17 fouten werd het prominententeam van Vlagtwedde de teamwinnaar van het Kees Stip dictee 2013. Zij waren net te sterk voor het prominententeam van Stadskanaal, met een gemiddelde van 17.16 fouten. De winnaar van de Kees Stip pen, en daarmee ook de eeuwige roem, werd RSG leerling Tysger Boelens. Met 5 fouten wist hij voor de tweede keer de prijs in de wacht te slepen.

De volledige tekst van het Kees Stip dictee 2013 is terug te lezen op www.mijneigenbibliotheek.nl/terapel.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.