Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Erik Bieze lijsttrekker GBS

FotoEri PeterSTADSKANAAL – Erik Bieze is lijsttrekker  van Gemeentebelangen Stadskanaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Huidig fractievoorzitter Peter Gelling staat op plaats 2. Ze beschikken beiden over een lange politieke ervaring.

Erik Bieze is lang gemeenteraadslid en fractievoorzitter geweest voor GBS in de gemeenteraad. Momenteel is hij parttime wethouder. Bieze is voor de nieuwe raadsperiode niet beschikbaar voor een eventueel nieuw wethouderschap. Als hij wordt gekozen dan zal hij na de gemeenteraadsverkiezingen zijn rol als gemeenteraadslid weer op zich gaan nemen.
Peter Gelling is de huidige fractievoorzitter. Mocht GBS na de verkiezingen gevraagd worden om opnieuw een wethouder voor het college van Burgemeester en Wethouders te leveren dan is Gelling daarvoor de beoogde kandidaat.

 

“Het is de bedoeling dat Gelling en ikzelf samen de kar gaan trekken. Wij maken ons sterk voor de belangen van de inwoners van onze gemeente. Dat is nu nog eens extra nodig. Er vinden de komende jaren grote veranderingen plaats. Denk hierbij aan de decentralisaties van o.a. de jeugdzorg en de Participatiewet. Maar zeker ook m.b.t. de gemeentelijke herindeling, die uiterlijk 1 januari 2018 klaar moet zijn, willen we er zijn voor onze inwoners”, aldus Erik Bieze.

GBS kiest in haar verkiezingsprogramma logischerwijs met nadruk  voor de lokale behartiging van de gemeentelijke belangen. Zaken als het tegengaan van de plaatsing van windmolens, het behouden en het scheppen van werkgelegenheid, het aanbieden van goed onderwijs, een gedegen armoedebeleid, oog voor dorps- en wijkontwikkeling, maar natuurlijk ook het behouden en uitbouwen van de kernfunctie van de gemeente Stadskanaal staan op de politieke agenda van GBS.

Op de kandidatenlijst van GBS staan verder onder andere Boudy Meertens, Ard Ploeger, Jur Mellies en Frans Lutz.

1. Erik Bieze
2. Peter Gelling
3. Boudy Meertens
4. Ard Ploeger
5. Jur Mellies
6. Frans Lutz
7. Ineke Norder
8. Arie Foekens
9. Siny Drent
10. Henny Hernamt
11. Ben Gengler

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Erik Bieze lijsttrekker GBS

 1. Deze partij heeft een ding aangetoond. Namelijk dat ze overbodig zijn. Een slap aftreksel van D66. Niks voor elkaar gekregen. Het is goed dat Bieze ophoudt als wethouder

 2. ”Het is de bedoeling dat Gelling en ikzelf samen de kar gaan trekken.”

  Waarom dan meer namen op de lijst? Is toch duidelijk dat deze 2 heren het voor het zeggen willen hebben binnen de partij.

 3. Bovenstaande reacties snap ik niet zo goed. Er is uiteindelijk maar 1 partij in de gemeente Stadskanaal die zonder bijbedoelingen in de raad zit, behalve dan opkomen voor wat in onze gemeente speelt.
  Een slap aftreksel van D66? Waarvan dan, want van D66 hebben we werkelijk helemaal niets vernomen de afgelopen 3,5 jaar, behalve wat elitaire praat en geklaag over monsterverbonden. Pure armoede als je het daar steeds op afschuift.
  En als je denkt dat samen de kar trekken betekent dat alleen zij het voor het zeggen hebben, dan diskwalificeer je de rest van de lijst. Die zitten er heus niet voor spek en bonen. En ja er zijn nu eenmaal mensen die de kar zullen moeten gaan trekken.
  Het zijn in ieder geval geen meelopers…
  Zoals je zult begrijpen ga ik GBS stemmen in maart 2014. De SP heeft niets waar kunnen maken, D66 ook niet. De VVD luistert niet naar inwoners, zij laten de oren hangen naar een paar ondernemers. Van het CDA kun je niet op aan, de ene keer willen ze dit, de andere keer het andere. Dan liever nog CU, maar die zijn te weinig daadkrachtig. Het PvdA is na vertrek van JW v/d Kolk en hun eerdere fractievoorzitter kleurloos.
  Dus, GBS!

 4. Beste Henk.

  Mooi dat je als een huis staat achter je partij GBS van zulke leden moet een politieke partij het hebben. Geen partij kan zonder een standvastige en trouwe achterban.
  Jammer dat je ons als D66 niet herkent als een partij dat actief betrokken is bij de bij de gemeente Stadskanaal en zijn kiezers. Het stimuleert ons om nog eens extra ons best te doen de komende periode.
  Als wij het hebben over een monsterverbond dan zou ik de getalsmatige verhouding tussen coalitie en oppositie nog eens onder de loep nemen deze is namelijk 19 coalitie en 4 oppositie wat in bijna geen enkele raad voorkomt en dan ontbreekt elke spanning voor een debat etc.
  Een tip is kijk eens naar de site van de gemeente Stadskanaal en tik ” schriftelijke vragen ” in dan zie je dat wij ons echt hebben ingezet over zaken die onze burgers raken.
  Mocht je eens zin hebben in een kop koffie geef je contactgegevens door en we maken een afspraak.

  Groet

  Klaas Pals
  D66Stadskanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.