Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderscheiding voor drie brandweermannen van de RBZG

BRANDWEERGEDSC DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – Zaterdagavond werden in de nieuwe brandweerkazerne aan de Veenstraat 8 in Stadskanaal drie brandweermannen onderscheiden. De onderscheiding vond plaats tijdens de slotavond van de viering van het 40-jarig bestaan van de Brandweer Zuid-Groningen, tevens afscheidsavond van de RBZG. Arthur Steenkamp uit Ter Apel ontvangt uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde de gemeentelijke erepenning. Stef Eefting uit Stadskanaal en Kees Jansen uit Stadskanaal krijgen door burgemeester Baukje Galama een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

Arthur Steenkamp

Arthur Steenkamp is vanaf 18 maart 2004 vrijwilliger bij de RBZG en treedt daar per 1 januari 2014 uit dienst. Hij bekleedt de functies Bevelvoerder, reserve chauffeur, oefenleider en meetploeglid en verzorgt samen met een collega de interne oefeningen voor de meetploegleden. Arthur Steenkamp wordt gezien als een bevlogen brandweerman, zeker gezien de zeer lange periode dat hij ook lid is van de bedrijfsbrandweer AVEBE.

Stef Eefting

Stef Eefting is vanaf 1981 verbonden aan de vrijwillige brandweer bij de RBZG. Van 1995 tot 2011 was hij officier van dienst. Verder besteedt Stef Eefting al jaren veel tijd aan het opleiden van brandwachten en bevelvoerders. Eefting gaat per 1 januari 2014 over naar de Veiligheidsregio Groningen, die de taken van de RBZG zal overnemen.

Kees Jansen

Kees Jansen is vanaf 1986 vrijwilliger bij de RBZG, in de functies van manschap tot en met bevelvoerder. Van 2005 tot 2012 was hij postchef van de post Stadskanaal. Kees Jansen gaat niet mee naar de Veiligheidsregio en stopt per 1 januari 2014.

Erepenning gemeente Vlagtwedde

Inwoners uit de gemeente Vlagtwedde die een buitengewone prestatie leveren, kunnen daarvoor een erepenning krijgen. De erepenning is een grote blijk van waardering, achting en dankbaarheid. Naast de penning krijgt de ontvanger een bijbehorende draagspeld, een oorkonde en een vermelding in het ereboek.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.