Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja Ziekenhuis staat voor forse bezuinigingen

RefajaSTADSKANAAl – het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal staat in 2014 een behoorlijke bezuiniging te wachten. Zorgverzekeraar Menzis heeft aangegeven minder geld te betalen aan de ziekenhuizen van de Zorggroep Leveste Middenveld, waar het Refaja ziekenhuis mee samenwerkt. In totaal gaat het om een bedrag van 13 miljoen euro wat de ziekenhuizen moeten bezuinigen.

De oorzaak van de korting is de daling van het aantal patiënten dat de ziekenhuizen bezoekt. Welk bedrag het Refaja zou moeten bezuinigen en hoe groot de daling van het aantal patiënten was, is niet bekend gemaakt. Ook is nog niet bekend hoe bezuinigd zal gaan worden. Volgens de zorggroep Leveste Middenveld gaan de bezuinigingen geen gevolgen hebben voor het aanbod aan zorg.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.