Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Francis Boen nummer 1 op lijst PvdA Stadskanaal

Francis Boen - (foto en tekst pvdastadskanaal.nl)

Francis Boen – (stadskanaal.pvda.nl)

STADSKANAAL – Francis Boen is gekozen tot lijsttrekker van de PvdA in de gemeente Stadskanaal. De natuur- en scheikundedocent aan het Noorderpoort College in Stadskanaal is sinds kort fractievoorzitter als opvolger van Mark Kanter, die de politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart verlaat. Datzelfde geldt voor wethouder Jan-Willem van de Kolk, die bij de laatste raadsverkiezingen de lijst aanvoerde.

De PvdA-lijst telt elf namen. Afdelingsvoorzitter Hans Bellers: “Het is een landelijke trend dat steeds minder mensen interesse tonen voor het raadswerk. Wij hebben gelukkig kwalitatief goede mensen op de lijst staan, maar je merkt dat veel mensen die je benadert het drukke werk dat het raadslidmaatschap met zich meebrengt niet kunnen combineren met hun andere activiteiten. Het was een koud kunstje de lijst vol te zetten met namen van mensen die niet in de raad zitting willen nemen, maar dan doe je aan kiezersbedrog. Daar doen wij niet aan mee“. De vaststelling van de lijst leverde geen enkele discussie op. Tijdens de ledenvergadering werden alle kandidaten bij hamerslag op de door het bestuur voorgestelde plaats gekozen.

Op de tweede plaats staat huidig raadslid Monique Kroom uit Musselkanaal en op nummer 3 Grietje Schipper uit Stadskanaal. Zij was al eerder raadslid. De lijst wordt volledig gemaakt door Egbert Hofstra (plaats 4, huidig raadslid), Jan Chris de Boer (5, oud-raadslid), Theo Klinkhamer (6), Jan Schuil (7), Roelf Koning (8), Nadiya Platje (9) en Riccardo Arisci (10). Lijstduwer is Roelf Schoenmaker, oud-raadslid en momenteel Statenlid.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Francis Boen nummer 1 op lijst PvdA Stadskanaal

  1. Voorzitter geeft duidelijk aan dat de PvdA grote problemen heeft. Na vertrek van de goede wethouder en slimme fractievoorzitter heeft de partij geen serieuze lijst. Paar oude kandidaten die afgeschreven waren zijn weer te voorschijn gehaald. Grote woorden als kiezersbedrog wat denk je van de lijstduwer? Het is nu tijd voor een stem op een andere partij.

  2. Eens met Koen. Nummer 1,2 en 3 zijn ouder dan 60! Boen is klaar met lesgeven en wil nu de gemeente besturen. Niet op stemmen dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.