Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geslaagde clubkampioenschappen ZPC Stadskanaal

2013-11-30 Geslaagde clubkampioenschappen ZPC StadskanaalSTADSKANAAL – Afgelopen zaterdag barstte de strijd in Het Pagecentrum te Stadskanaal los om te kijken wie van de bijna zestig deelnemers in 2013 de snelsten van de club waren. Dit leverde een sportieve wedstrijd met een gezellige sfeer en tevens 32 clubkampioenen op.

Er werd naast de eer om clubkampioen van de diverse categorieën te worden ook gestreden om de Fam. Kroon Bokaal voor de snelste jongens/heren en snelste meisjes/dames en de Jan en Janneke Hazekamp bokaal. Deze laatste twee bokalen zijn in het leven geroepen voor de jongens/heren en de meisjes/dames die de meeste progressie ten opzichte van de voorgaande editie boekten.

Marco Barkhuis was voor de vierde achtereenvolgende keer all-in de snelste bij de heren en liet zien dat hij op alle vier gezwommen afstanden de snelste van de club is. Ook Monique Boets verdedigde haar titel en was net als de voorgaande editie de snelste bij de dames maar genoot flinke tegenstand van Christien Kruithof.

Er werd flink veel progressie geboekt ten opzichte van vorig jaar. Jin-Tae van Gennip, de winnaar van de Jan Hazekamp bokaal in 2012 boekte een progressie van ruim 23 seconden. Max Pathuis boekte echter een progressie van bijna 29 seconden en werd hiermee winnaar van de Jan Hazekamp bokaal 2013. Bij de meisjes/dames was het heel spannend. Eveline Bleeker zwom maar liefst 29,55 seconden sneller dan vorig jaar maar Marit Post ging uiteindelijk met de beker er vandoor aangezien zij precies 30 seconden sneller was dan vorig jaar.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.