Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sneeuw en ijswind eind deze week

sneeuwWEERONLINE – Vandaag kondigt het begin van de meteorologische winter zichzelf direct goed aan. Volgens de meteorologen van weeronline.nl wordt het vanaf halverwege deze week flink kouder en neemt de kans op sneeuw die blijft liggen toe.

Tot woensdag hebben we te maken met rustig en droog weer met op dinsdag kans flinke mist. De dagen daarna weet bijzonder koude lucht ons land te bereiken. Donderdag is het overdag naar verwachting nog meest droog met soms zon. In de nachten vriest het enkele graden. De wind trekt aan en vrijdag staat er een stevige noordwestenwind en trekken winterse buien over het land.

De polaire lucht en een noordwestelijke aanvoerroute maakt op vrijdag en zaterdag de weg vrij om de eerste sneeuwlaagjes van deze winter te vormen. Op sommige plaatsen kan enkele centimeters sneeuw vallen. De kans op een witte Sinterklaas lijkt vooralsnog klein. De noordwestelijke ijswind zorgt ervoor dat we zeker weten dat we aan de winter zijn begonnen.

In de loop van volgend weekend neemt de buiigheid af en komt de atmosfeer weer tot bedaren. Deze herfst is er her en der al wat natte sneeuw gevallen maar lang zorgde dit niet voor een witte wereld. Vorig jaar beleefden we een winter met veel sneeuw. Regelmatig kwam het tot overlast voor het weg- en treinverkeer door flinke sneeuwbuien.

De meteorologische winter duurt van 1 december tot 1 maart.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.