Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel Paarden & Pony’s in Manege De Driesporen in Onstwedde voor springwedstrijden

OLYMPUS DIGITAL CAMERAONSTWEDDE –  Het was afgelopen zaterdag een zeer lange en drukke dag in de manege De Driesporen. De springwedstrijd begon om 8.30 met de pony’s en werd na het middaguur verder gegaan met de paarden, wat doorging tot ruim na 21.00 uur in de avond. Totaal waren er ca.250 starts!

De hoogste rubriek, klasse Z met een maximum hoogte van 1.30m, werd uiteindelijk gewonnen door Laurens Hartman met Arriverdeci uitkomend voor de Fivelruiters uit Appingedam. Hij was in de barrage weliswaar bijna 2 seconden langzamer dan Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi Cjs, maar zij had één springfout. Het leek er even op dat er geen foutloze combinatie zou komen, maar uiteindelijk wisten zich toch nog 4 combinaties te plaatsen voor de barrage, waarvoor slechts 3 prijzen te verdelen waren en moest er in de barrage nog echt voor gereden worden.

Doordat de wedstrijd van Onstwedde voor het M en het Z ook als kwalificatiewedstrijd gold voor “Het Elfstedenspringen ICNN Drachten”, was er beduidend meer deelname in deze klassen. De eerste 2 van deze klassen konden zich daarvoor kwalificeren en kregen de eerst geplaatsten ook nog een deken aangeboden. Amanda Slagter (Veendam) die keurige ritten liet zien met verschillende paarden wist zich steeds net niet te plaatsen voor Drachten. Met Vienna werd ze 3e in het Z en werd ze in het M ook 3e met Anouk S.H. op slechts 0.08 van de nummer twee, Tessa Hoeksema (Nienoord Leek) met Biacci R en werd Amanda 4e met A splash of class.

De M klasse werd gewonnen door Sanne Stuiver met Up To Win uitkomend voor PSV HCE (Emmen) die de barragerit aflegde in 38.03sec. De eerste drie zaten binnen een seconde van elkaar!

Het tweede parcours was progressief waarbij voor punten en direct op tijd gereden moet worden. Het parcours bestaat uit 8 hindernissen, waarbij ieder goed gesprongen hindernis punten oplevert waarbij de eerste 1 punt waard is en zo oplopend tot 8 bij de laatste: totaal 36pnt. in een zo kort mogelijke tijd.

In het M werd dit gewonnen door Tom Werkman met Beausoleil (Noordenveld, Vries) en het Z was voor Claudia van Dijk met Wednesday (SEO, Schildwolde) Het L klassiek was een prooi voor een lid van de organiserende vereniging de Driesporen: Mariol Middel met Pepina. In deze klasse was maar liefst de helft foutloos in de eerste omloop en moest er dus flink voor gereden worden in de barrage. De B klassiek was voor Brenda Heeres met Christtien H van de Kanaalstreek. Progressief B was voor Joste Kamphuis met Zidane (Schoonloo) en werd Esmee Manning van de eigen vereniging nog 5e. De beginnersklasse BB werd gewonnen door Minka Haverkamp met Enjoy (Goorecht) en werd Mark van Boven van de Driesporen met Bartessa tweede, terwijl Harry Lukens met Dendelin van dezelfde vereniging de 6e prijs won.

Pony’s
De gecombineerde M/Z klasse werd een prooi voor Lisa Hamminga met Dekro’s Anigo (Laarwoud, Zuidlaren). Zij wonnen ook het progressief en werd ze ook nog eens eerste met haar pony Dekro’s Mister Sock’s in het B klassiek. Op de 2e plaats, knap gevolgd door de jonge Emile Drenth met Jorchid’s Jolina van de thuisclub, die ook nog eens 2e werd in het progressief. Ook wist hij zich met zijn andere pony, Dijanka’s Jordy eerste te worden in het L progressief (cat.B/C). Marlin Jager met Katja van de Brinkruiters (Annen) werd eerste in het L klassiek (cat.D/E)

De parcoursen, opgesteld door André Schut, waren goed te rijden met mooie lijnen met de nodige afwisselingen. Doordat de manege ‘open’ is gebouwd is de wedstrijd voor de deelnemers op het voorterrein ook te volgen en kan het publiek ook vanuit de kantine alles mooi overzien. Met dank aan alle sponsoren, officials en vele vrijwilligers.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.