Direct naar de inhoud.

Aanhouding in zedenzaak Delfzijl en Stadskanaal

politie_boeien STADSKANAAL – De politie heeft een 39-jarige man uit Westerlee aangehouden voor het misbruiken van een 4-jarig meisje in Delfzijl. Ook wordt hij verdacht van misbruik van een 6-jarig meisje in 2011.

Het 4-jarige meisje werd op zondag 13 oktober in de omgeving van de Gevelsteen in Delfzijl meegenomen door een man, die toen mogelijk in een zwarte auto reed. Drie kwartier later vond een voorbijganger het meisje in Appingedam. Ze bleek te zijn misbruikt.

De man wordt bovendien verdacht van het misbruik van een toen 6-jarig meisje in Stadskanaal. Zij werd op 15 mei 2011 tegen haar wil vanuit de Margrietlaan in Stadskanaal in een auto meegenomen, waarna zij werd misbruikt. Vervolgens werd het meisje in de Hoofdstraat in Stadskanaal uit de auto gezet.

Uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat in beide zaken hetzelfde DNA-profiel is aangetroffen. Na de aanhouding van de verdachte is er ook DNA bij hem afgenomen. Door het NFI zijn de DNA-profielen met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat het DNA van de verdachte overeenkwam met de DNA-profielen in beide zedenzaken.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of de man uit Westerlee in bewaring wordt gesteld.

BRON: RTV NOORD

 

2 reacties op “Aanhouding in zedenzaak Delfzijl en Stadskanaal”

 1. pak iemand van je eigen leeftijd
  ipv elke keer een jong kind
  of zijn ze daar te bang voor
  of nog beter gezegt laat iedereen gewoon met rust
  als je iets wil doen
  ga je maar met je eigen spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-