Direct naar de inhoud.

14 Inbraken in Drenthe

inbraakDe Politie onderzoekt 14 inbraken die zaterdagavond plaatsvonden op diverse locaties in de provincie Drenthe. Zo werden in Paterswolde, Peize (2x), Zuidwolde, Borger, Noord-Sleen, Paterswolde (2X) , Beilen (2x), Assen, Nieuw-Buinen, Gasselte en Zuidlaren (2x). De buit bestond uit kluizen, sieraden, geld en in sommige gevallen I-pads, latops. In bijna alle gevallen hadden de bewoners hun woning verlaten en geen (genoeg) verlichting branden. In een aantal gevallen hadden de afwezige bewoners een raam laten openstaan. De politie heeft in alle gevallen sporen onderzoek gedaan.

Zorg voor goede verlichting

Inbrekers werken meestal in het donker en uit het zicht. Het is daarom belangrijk dat u uw deuren en ingangen goed verlicht. Lampen met een bewegingsmelder helpen tegen inbraken ’s avonds en ’s nachts.

Een woning met brandende verlichting geeft de inbreker de indruk dat u thuis bent. Schakelklokken zorgen ervoor dat lampen op bepaalde tijden vanzelf aan- of uitgaan. Een schemerschakelaar doet hetzelfde van zonsondergang tot zonsopkomst. Geef derhalve de inbreker de indruk dat u thuis bent.
Waarschuw desnoods uw buren om zo nodig een oogje in het zeil te houden.

Registreer uw kostbaarheden

Maak foto’s van uw kostbaarheden zoals sieraden, zilver en antiek zodat deze gemakkelijk door de politie bij de eigenaar terug kunnen gebracht wanneer deze in een onderzoek worden aangetroffen. Daarnaast is het raadzaam om uw I-pads, smartphone, laptop te voorzien van een track and trace software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-