Direct naar de inhoud.

ChristenUnie: geen kinderen in de kou

  • door:
  • op:

christenunie_logoSTADSKANAAL – De ChristenUnie-fractie in Stadskanaal gaat het college via een motie verzoeken extra geld voor Stichting Leergeld ter beschikking te stellen. Dit naar aanleiding van het recente bericht dat de pot van de stichting leeg is.

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De ChristenUnie wil op zoek naar een structurele oplossing en extra middelen.
“Vorig jaar wisten we al dat de structurele €15.000,- waarmee minimaal 60 kinderen geholpen kunnen worden niet genoeg is en werd voor het jaar 2013 extra beschikbaar gesteld, nu blijkt het bedrag zelfs inclusief dat incidentele geld te weinig te zijn.
We pleiten dus voor jaarlijks meer geld voor de stichting en coulance voor de 30 kinderen die dit jaar anders niet meer geholpen kunnen worden,” aldus fractievoorzitter Ingrid Sterenborg.

De motie, waarvan de ChristenUnie hoopt dat vele partijen die zullen ondertekenen of ondersteunen zal 16 december, tijdens de gemeenteraadsvergadering worden ingediend.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal