Direct naar de inhoud.

D66 Stadskanaal maakt kieslijst bekend

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Voortzetting van heldere politiek en draagvlak is inzet voor 2014.

Het team waarmee D66 Stadskanaal de verkiezingen 2014 ingaat; v.l.n.r. Roelof Kuik, Tim Koster, Klaas Pals (lijstrekker), Remco van Suchtelen en Roos Brands.
Het team waarmee D66 Stadskanaal de verkiezingen 2014 ingaat; v.l.n.r. Roelof Kuik, Tim Koster, Klaas Pals (lijstrekker) en Remco van Suchtelen.

In de afgelopen Algemene Ledenvergadering koos D66 Stadskanaal unaniem voor Klaas Pals als de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Tim Koster, nu lid van de steunfractie, komt op nr. 2 van de kieslijst.

De ALV was zeer te spreken over de wijze waarop Pals en Koster in de achterliggende periode de D66 standpunten hebben verwoord, verdedigd en uitgedragen. In het bijzonder de duidelijkheid van communiceren en het zoeken van maatschappelijk draagvlak bij de burgers vond de ALV erg goed.
Ook het blijven aandringen op de noodzaak tot een heldere verantwoording door de leden van college van B&W viel bij de ALV zeer in de smaak. Pals: “het kan niet zo zijn dat politieke besluiten zich deels onttrekken aan het gezichtsveld en dus de controle van de samenleving. Daarover moet je altijd klare wijn schenken en de gemeenteraad serieus nemen”.

Hij ging daarbij vooral in op de recente commotie rond de Rekenkamer van de gemeente Stadskanaal. Pals is van mening dat je daar in deze moeilijke tijden juist aandacht voor moet hebben en dit instituut weer zo snel mogelijk de plek moet geven die het verdient. Het is niet verplicht in de Gemeentewet opgenomen is een te zwak excuus.
“De gemeentelijke middelen staan onder druk, dat wordt er zeker niet beter op, en hoe krijgen we anders dit soort informatie boven water We moeten er zeker van zijn dat het geld goed wordt besteed?. Het is een instrument dat de Gemeenteraad niet kan missen!”.

“Het zo duidelijk uitspreken van het vertrouwen in, en benoemen tot het politieke kader van deze 2 vertegenwoordigers voor D66 Stadskanaal, moet worden gezien als een beloning voor noeste politieke arbeid”, volgens D66 voorzitter Remco van Suchtelen. “De heren hebben gewoon erg goed werk geleverd!”.

Verder zal Roelof Kuik de nummer 3 positie op de lijst innemen en nummer 4 zal Remco van Suchtelen van de Haare zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-