Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal gaat aan de slag met buurtsportcoach

Gemeente LogoDe gemeente Stadskanaal krijgt buurtsportcoaches. De buurtsportcoaches organiseren sport- en beweegaanbod in de buurt en maken daarbij een verbinding naar de sectoren zorg, welzijn en gezondheid.

De gemeente heeft al 4,7 fte aan combinatiefuncties, die zich richten op de jeugd en de sectoren onderwijs, sport en/of cultuur. De buurtsportcoaches richten zich op risico-ouderen en op volwassenen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of ernstige gezondheidsproblemen. De buurtsportcoaches zullen, net als de combinatiefunctionarissen, werkzaam zijn bij Stichting Welstad.

Voor een optimale inzet van de buurtsportcoaches werkt de gemeente samen met verschillende partners. Lokale professionals in de zorgorganisaties, maar ook fysiotherapeuten en huisartsen, verwijzen patiënten door en gaan waar nodig samenwerken met de coaches. Zorggroep Meander en BCM stellen hun locaties en materialen gratis beschikbaar. Lentis, Novo, De Zijlen, Philadelphia, De Noorderbrug en het Refaja Ziekenhuis subsidiëren de inzet van de buurtsportcoaches met een bijdrage van elk € 1.000,00 per jaar voor het activiteitenbudget.

De inzet van buurtsportcoaches past in het streven van de gemeente om sport en bewegen te stimuleren en overgewicht aan te pakken. Ook past het binnen de aanpak – zoals opgenomen in het Wmo beleidsplan 2013-2017 – om mobiliteit, gezondheid en participatie van inwoners te verhogen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.