Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekela kiest voor herindelings- variant Zuidoost Groningen

Gemeenten Zuid GroningenPEKELA – De gemeenteraad van  Pekela heeft zijn voorkeur uitgesproken om te gaan herindelen met de gemeenten Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde en Bellingwedde. Gisterenavond tijdens de raadsvergadering was er een duidelijke raadsmeerderheid voor een nieuwe gemeente Zuidoost Groningen. Alleen de coalitiepartijen SP en Groenlinks willen geen fusie. Beide partijen kwamen met een motie waarin te lezen stond niet te kiezen voor een vrijwillige opheffing van de gemeente Pekela. Deze motie haalde het niet want geen enkele andere partij steunde deze. Hiermee is de officiele voorkeur van de gemeente Pekela de variant Zuidoost Groningen.

Als laatste gemeente van de provincie Groningen is nu Vlagtwedde aanzet. Dinsdag 17 december zal de gemeenteraad een voorkeur uitspreken. Gevreesd wordt dat Bellingwedde en Vlagtwedde, Stadskanaal buiten de deur wil houden, en kiest voor de nieuwe gemeente Groot Westerwolde.  De gemeenteraad Bellingwedde sprak vorige week hier al zijn voorkeur over uit en koos officieel voor deze herindeling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Pekela kiest voor herindelings- variant Zuidoost Groningen

  1. Menterwolde, kom je ook?

    En ik denk dat met deze variant de balans helemaal compleet zou zijn als Borger-Odoorn en AA en Hunze óók mee gaan doen, hebben ze meer aan dan buitengebied van Assen worden.

    Dat wordt wel een pittige homerun, maar die kan zeker goud opleveren!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.