Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen politiek café meer bij RTV Emmen

RTVEmmen.nlEMMEN – De lokale omroep RTV Emmen heeft gisteren onverwacht de stekker uit het maandelijkse discussieprogramma ‘Politiek Café’ getrokken. Op het laatste moment moesten de presentatoren zelf alle gasten afzeggen inclusief het hotel waar vandaan uitgezonden zou worden. Presentatoren Martin Laning en John Schiphouwer van RTV Emmen maken hun programma maandelijks en zenden dit uit vanuit Hotel ten Cate. Oorzaak van de noodstop zijn de hoge rekeningen die RTV Emmen opgestuurd kreeg van het hotel. De lokale omroep van Emmen vond het welletjes en wilde deze niet (meer) betalen.

In het DvhN staat vandaag te lezen dat niet de eindredacteur van de omroep maar de presentatoren zelf de gasten moesten afbellen. De eindredacteur wilde niet de schuld krijgen van de gang van zaken. Bestuurslid Ron Buurman bevestigt de gang van zaken. ‘’Het gaat om declaraties en die betalen we nooit omdat we daar gewoon het geld niet voor hebben. We draaien helemaal op vrijwilligers”.

Hans ten Cate van het hotel snapt alle drukte niet. Volgens hem was er wel een mouw aan te passen als RTV Emmen contact hierover had opgenomen. “Ik doe daar helemaal niet moeilijk over. Ik heb ook publiciteit door de maandelijkse uitzendingen”. Volgens Hans ten Cate ging het om ongeveer 80 Euro per uitzending.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.