Direct naar de inhoud.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Politie+578STADSKANAAL / Groningen – De politie betrapte donderdagmiddag twee automobilisten op het (mogelijk) rijden onder invloed.

Verkeersgevaarlijk

Getuigen hadden gezien dat een 31-jarige man uit Emmer Compascuum met zijn auto verkeersgevaarlijk zou rijden. Hij zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan spookrijden op de N366 bij Stadskanaal. Gewaarschuwde politieagenten troffen de bestuurder uiteindelijk slapend met het hoofd op het stuur in zijn stilstaande auto aan. Een blaastest wees uit dat de man niet te veel alcohol had gedronken. Wel hadden de agenten het vermoeden dat hij onder invloed van verdovende middelen had gereden. De afgenomen bloedproef moet uitwijzen of hij inderdaad onder invloed heeft gereden. De 31-jarige moest op grond van afgelegde getuigenverklaringen en het vermoeden van rijden onder invloed zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde tijdens het verhoor GHB te hebben gebruikt

Rijbewijs kwijt

Dezelfde middag werd een 62-jarige man uit Groningen op de A28 in Groningen betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1,4 promille (620 ugl) in zijn bloed te hebben. Ook de Stadjer moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-