Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boek 40 jaar brandweergeschiedenis Zuid-Groningen is verkrijgbaar

GEDSC DIGITAL CAMERADe Regionale Brandweer Zuid-Groningen (RBZG) heeft ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan een boek uitgegeven waarin 40 jaar brandweergeschiedenis Zuid-Groningen in woord en beeld is weergegeven. Het boek met de titel “Wat bezielt ze. 40 jaar brandweergeschiedenis; een eerbetoon” is nu verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten in Zuid-Groningen. Het rijk geïllustreerde boek is verkrijgbaar bij De Readshop in Stadskanaal, de Primera in Musselkanaal, De Readshop en Makelaar Erdman beide in Ter Apel, de COOP in Sellingen en de C1000 in Vlagtwedde.

Het boek is gebonden en in full color uitgevoerd. Beslaat 108 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s. De foto’s en de tekst illustreren 40 jaar brandweer geschiedenis in Zuid-Groningen. 40 jaar verhalen, ontwikkeling, gebeurtenissen, uitrukken, hulpverlening, materieel en materiaal, opleidingen en oefeningen. Veel teksten zijn gebaseerd op interviews met vroegere en huidige medewerker en vrijwilligers van de RBZG. Daarmee heeft het boek een persoonlijke invalshoek. Het boek maakt duidelijk dat een brandweerorganisatie niet kan zonder de inzet van de vele vrijwillige brandweermannen en –vrouwen die menig maal hun eigen leven in de waagschaal stellen in het belang van anderen. Niet voor niets eindigt de titel van het boek met; “een eerbetoon”. De brandweerman en –brandweervrouw staan centraal in het boek. Daarnaast wordt o.a. ook een weergave gegeven van al het materieel en de huisvesting door de jaren heen en wordt ook aandacht besteed aan bijzondere brand- en hulpverleningsgebeurtenissen.

In 2013 bestaat de RBZG 40 jaar. Per 1-1-2014 gaat de RBZG op in de nieuwe veiligheidsregio Groningen. Voor de vrijwilligers en beroepskrachten van de RBZG aanleiding om in het jubileumjaar 40 jaar brandweer geschiedenis in Zuid-Groningen vast te leggen. Tijdens de reünie van de RBZG op 30 november jl. is het boek officieel gepresenteerd en overhandigd aan de huidige en voormalige vrijwilligers en beroepskrachten van de RBZG. De RBZG wil ook anderen de gelegenheid geven om het boek aan te kunnen schaffen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.