Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D66 neemt in Vlagtwedde deel aan verkiezingen gemeenteraad 2014

GerardSanders

Gerard Sanders

SELLINGEN – Vlagtwedde wordt de 15e gemeente in de provincie Groningen waar D66 is vertegenwoordigd bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Zaterdagavond maakte de voorzitter van de D66 afdeling Zuidoost Groningen, Remco van Suchtelen van de Haare, op een ingelaste ledenbijeenkomst bekend dat de kogel definitief door de kerk is; “alle seinen staan op groen en D66 doet in 2014 definitief ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Vlagtwedde”. Voor de gemeente Stadskanaal was dit al eerder bekend gemaakt.
De sociaalliberalen zijn momenteel niet vertegenwoordigd in Vlagtwedde en doen, met een team van 5 leden op de kieslijst, een stevige gooi naar een vertegenwoordiging in de Raad. Dit gebeurt onder aanvoering van lijsttrekker Gerard Sanders. Sanders (56), woonachtig in Ter Apel, is een van de initiatiefnemers en in het dagelijks leven werkzaam bij de Sectie Integriteit van de Staf van de Koninklijke Marechaussee.
“Toen Vlagtwedde enige tijd geleden aanklopte bij het bestuur van ZO Groningen, zijn ze natuurlijk met open armen ontvangen. Ook Jakob Zwinderman, de D66 Regiovoorzitter, was direct enthousiast en gezamenlijk is de klus in zeer korte tijd geklaard. “En daar zijn we voor onze regio erg gelukkig mee”, aldus Van Suchtelen. Ook Klaas Pals, lijsttrekker in Stadskanaal is tevreden; “Vlagtwedde mag en kan rekenen op onze inzet voor geheel Zuidoost Groningen. Deze samenwerking zal zonder enige twijfel erg nuttig blijken”.

Vlagtwedde en Stadskanaal hebben, als de 2 kieskringen van D66 ZO Groningen, afgesproken samen op te trekken bij het verder uitwerken van de verkiezingsprogramma’s en de te voeren campagnes. “De gebieden hebben zeker een vergelijkbare problematiek, maar ook hun bijzondere kwesties. Die laatste vragen om m.n. goede lokale kennis en kunde. Die is bij de D66’ers in Vlagtwedde meer dan voorhanden en daar ben ik trots op”, aldus de kersverse lijsttrekker Sanders.

Om de samenwerking tussen Stadskanaal en Vlagtwedde binnen ZO Groningen verder gestalte te geven, is besloten het afdelingsbestuur uit te breiden met Bianca Kruize uit Sellingen. Deze voormalige “globetrotter” van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, krijgt de portefeuille Financiën onder beheer. Van Suchtelen: “Daarmee staat er nu een volwassen afdeling van D66 met 2 afzonderlijke politieke fracties. Daarmee kunnen we vol overtuiging de verkiezingen van 2014 in”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “D66 neemt in Vlagtwedde deel aan verkiezingen gemeenteraad 2014

  1. Namens D66 stadskanaal wensen wij Gerard alvast veel succes en Bianca welkom in het bestuur van D66.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.