Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal blijft bij herindelingsbesluit

Burgemeester Galama (f: archief RTVS)

Burgemeester Galama (f: archief RTVS)

STADSKANAAL – Afgelopen dinsdag kwamen de gemeenteraden van Bellingwedde en Vlagtwedde overeen te willen fuseren tot een nieuwe gemeente Groot Westerwolde. De raden lieten de deur op een kiertje staan voor de gemeente Stadskanaal. Op voorwaarde dat deze gemeente dit dan zelf moet gaan aangeven. Mocht Stadskanaal dat willen zal er opnieuw gekeken worden of er ruimte is voor een eventuele BSV gemeente.

Inmiddels is duidelijk dat Stadskanaal niet ingaat op deze voorwaarde. De gemeente Stadskanaal, zo stelt burgemeester Baukje Galama, gaat voor een omvangrijkere herindeling. De gemeenteraad van Stadskanaal sprak (op 25 november) zich uit voor een fusie met de gemeenten Pekela, Veendam, Bellingwedde en Vlagtwedde. “Wij blijven gaan voor zo’n robuustere gemeente”, zei burgemeester Galama in een reactie op het besluit van Vlagtwedde en Bellingwedde vandaag in het DvhN.

Met of zonder Stadskanaal, in Vlagtwedde en Bellingwedde wordt nu versneld gewerkt aan de voorgenomen fusie. Burgemeester Kompier van Vlagtwedde is blij dat haar raad zich heeft uitgesproken voor een nieuwe gemeente Groot-Westerwolde. Kompier vergelijkt de situatie in Westerwolde met die van een gemeente in Zuid Holland. Den Haag gunt daar Midden-Delfland ook een plek als kleine groene gemeente.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.