Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boete en rijontzegging voor RTV Noord directeur

Auto Lensink (f: RTV Drenthe)

Auto Lensink (f: RTV Drenthe)

ASSEN – De rechter in Assen heeft RTV Noord-directeur Gijs Lensink uit Anloo veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van duizend euro en een rijontzegging van negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Lensink botste in september op de Zeijerweg in Ter Aard met zijn auto tegen een boom. De auto raakte hierbij total-loss. Lensink zelf bleef ongedeerd. Hij bleek zo’n vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

De RTV Noord-directeur trok het boetekleed aan tijdens de zitting; “Een hele domme actie die niet samen gaat met mijn publieke functie. Het is bekend dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Gelukkig bleef het bij materiële schade. Ik begrijp heel goed dat ik met dit gedrag mensen boos heb gemaakt of teleurgesteld.” Lensink moet van het CBR een alcoholslot in zijn auto laten inbouwen. [ RTV Drenthe ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.