Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Stadskanaal spreekt tijdens raadsvergadering.

Raad Stadskanaal

Raad Stadskanaal

STADSKANAAL – Tijdens de raadsvergadering van 16 december afgelopen maandag heeft GroenLinks Stadskanaal gebruikt gemaakt van het spreekrecht. Lijsttrekker Teja van Geenen heeft op twee beleidsstukken ingesproken: Het Regionaal Woon en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen en het Regionale Transitie Arrangement (RTA) decentralisatie Jeugdzorg.

In het Woon en Leefbaarheidsplan zijn De Woonbond en huurdersverenigingen, zoals in Stadskanaal De Koepel, gepasseerd om deel te nemen aan de zogenaamde stuurgroep. Ook de Particpatieraden van de deelnemende gemeenten zijn niet benaderd bij het opstellen van het Leefbaarheidsplan. Voor GroenLinks Stadskanaal is het belangrijk al in een eerste fase gebruik te maken van de aanwezige kennis van belangenorganisaties en particpatieraden. Mevrouw Brongers van het CDA heeft dit aspect overgenomen en de gestelde vragen hierover bij wethouder Bessembinder neergelegd. De wethouder is van mening dat informeren op een beduidend later moment ook passend zou zijn. Hij heeft hierover geen data vastgelegd.

Wat betreft het RTA Jeugdzorg heeft Teja van Geenen enkele belangrijke aandachtsvelden geformuleerd. Zo geeft zij aan dat bij de verdeling van de financiele middelen niet alleen de lichamelijke zorg, ook de geestelijke gezondheidszorg de nodige gelden behoeft. In de gevoerde dialogen gaat het op dit moment vooral om lichamelijke zorg, terwijl in de Jeugdzorg het met name de geestelijke gezondheidszorg betreft. Tevens dient de kwaliteit gewaarborgd te blijven, nu veel taken naar burgers, vrijwilligers en mantelzorgers zal worden overgebracht. Terwijl bij instellingen veel hogere kwaliteitseisen worden neergelegd.

Ook hier geeft GroenLinks aan dat de Participatieraad een behoorlijke taak heeft om de randvoorwaarden en ijkpunten vast te leggen, waarlangs de nieuwe Jeugdwet getoetst moet worden. Daarnaast stelt Teja van Geenen dat preventief werken en daarmee het goed samenwerken met verschillende ondernemingen in wijk en buurt van groot belang is. Betrokkenheid en visie, cliëntgerichtheid door individueel maatwerk af te leveren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.