Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Muziek in Huis (MiH) breidt activiteiten uit vanwege bezuinigingen ouderenzorg

20121119T224212_MW-NLD-11-520STADSKANAAL – Door de bezuinigingen op ouderenzorg en de sluiting van zorgcentra vallen veel dagactiviteiten voor ouderen en zieken weg. Dit verarmt het welzijn van deze groep aanzienlijk. Deze ontwikkeling is voor de stichting Muziek in Huis (MiH) aanleiding om haar activiteiten in het nieuwe jaar uit te breiden. Op dit moment geven 50 ensembles van klassieke kamermuziek, via MiH, jaarlijks ongeveer 600 concerten in zorgcentra door het hele land. Komend jaar zullen dat er circa 750 worden. Om een en ander te realiseren werkt de Stichting samen met lokale ouderenorganisaties door heel Nederland.

Muziek in Huis (MiH)
Stichting Muziek in Huis maakt dat ouderen en zieken kunnen (blijven) genieten van klassieke kamermuziekconcerten. Zij verzorgt al bijna vijftien jaar een breed scala aan concerten in vooral woonzorgcentra en verpleeghuizen. De stichting werkt samen met en faciliteert daartoe professionele musici. Zij worden zodanig begeleid dat presentatie en programma’s zijn afgestemd op het karakter en de behoeften van deze specifieke publieksgroepen. Het zijn concerten voor gezonde ouderen alsook voor mensen met somatische problemen en mensen met psycho-geriatrische ziekten zoals dementie.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.