Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NPO radiozenders vanaf vandaag digitaal in de ether

Ook FunX via DAB+

Ook FunX via DAB+

STADSKANAAL – Vanmiddag is de zendmast van Hoogersmilde geschikt gemaakt voor digitale radio-uitzendingen. Iedereen die in de buurt van deze zendmast woonachtig is kan vanaf nu de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) radiozenders en enkele thema-zenders digitaal in de ether beluisteren.

In tegenstelling tot de digitale signalen van de commerciële radiozenders komen deze publieke radiozenders ook in Stadskanaal en omgeving goed door. Dit is een verrassing want gedacht werd dat Stadskanaal net iets te ver weg zou liggen voor deze digitale DAB+ uitzendingen. DAB+ is de vervanger voor FM. Om de radiozenders in digitale kwaliteit te kunnen ontvangen is wel een DAB ontvanger nodig. Deze zijn volop te koop vanaf enkele tientjes. Aan te raden is om dan wel een ontvanger te kopen die DAB/FM ontvangst ondersteunt. Lokale zenders zenden namelijk voorlopig nog niet uit via DAB. Naar verwachting zullen de meeste FM uitzendingen over 10 jaar tot het verleden behoren. Voor die tijd zal het landelijke DAB netwerk nog geoptimaliseerd worden voor ontvangst in ‘grijze’ gebieden zoals Oost Groningen.

Voor een actueel overzicht van de T-DAB+ zenders kijk hier.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.